3 mars 2013

Minnen om dop och kakbuffé

Minsta lilla nästkusinen firade sin namngivning igår med pompa och ståt. Ett fyrtiotal gäster, god mat och härlig stämning. Det fick mig att tänka tillbaks på Lill-Busens dop för ganska exakt ett år sedan.


Vi hade hyrt fina Seglora Kyrka, mitt på Skansen och efteråt fick gästerna ta Djurgårdsfärjan till Gamla Stan och en hyrd liten lokal där. Eftersom majoriteten av släkt och vänner bor långt från Stockholm så ville vi göra dopet till en upplevelse värd att resa till Huvudstaden för, och det tycker jag vi lyckades med.


Efter Lill-Busens dop bjöd vi på en enkel mustig tomatsoppa med surdegsbröd, och så avrundades tillställningen med en hejdundrande kakbuffé. Mycket uppskattat av både stora och små.


Eftersom dopet var på påskafton hade vi fixat påskägg till alla små gäster. Vi köpte pixiebok, lera, och spelkulor och fyllde äggen med, beroende på barnets ålder. Och så lite godsaker. Mycket bra tidsfördriv för små människor som kanske inte tycker att just en dopfest är det roligaste man kan hitta på en lördagseftermiddag.


I högtalarna spelades det Astrid Lindgren-musik, och så hade vi gjort en tipspromenad med frågor om Busen. Det var så himla roligt! Jag längtar efter att få hitta på nåt liknande igen.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar