18 januari 2013

Morotssoppa med sting

Morot och citrus är en jättegod kombination som passar utmärkt i en matig soppa.  Jag brukar använda mig av apelsinjuice som smaksättare, men idag fick grapefrukten hoppa in som värdig ersättare.

1/2 kg morötter *
1 stor gul lök *
1 vitlöksklyfta *
en handfull torkade aprikoser *
juice från 1 grapefrukt *
2 buljongtärningar *
1 l vatten
torkad rosmarin
chiliflakes
salt och peppar 

Skala och hacka lök och vitlök, och skär morötterna i slantar. Stek tills löken mjuknat och morötterna börjat få lite färg. Häll i hackade aprikoser, buljongtärningar, vatten och grapefruktjuicen. Koka tills morötterna är mjuka. Krydda och mixa hela härligheten till en slät soppa. Servera med turkisk youghurt, hemmastekta krutonger, pumpafrön och gärna ett mumsigt bröd.

* = Jag använde mig av ekologisk vara
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar