5 februari 2013

Lyckad weekend






Vi överraskade som sagt min lilla mamma med en Londonresa i 60-årspresent. Och det blev minst sagt uppskattat. Födelsedagsmiddag och musikal var inbokat, men i övrigt tog vi det lugnt och bara strosade omkring i den brittiska huvudstaden. Sambon har bott där ett tag och ville såklart visa alla sina guldkorn, så vi har sett allt från bakgårdar till blomstermarknader. Och Lill-Busen har fått leka på enorma lekplatser med både labyrinter, gungor och djuravdelningar. Vädrets makter var med oss, tio plusgrader och sol, så Busen har själv knatat omkring i parker, fascinerats av ekorrar och luktat på påskliljor (jodå, det var vår där!). Vi valde att resa i hans takt helt enkelt.

En sak som slog mig var det gigantiska utbudet av ekologiska produkter. Det verkade som om var och varannan gata hade eget eko-fik och eko-butik. Vilken lycka! I stadsdelen West End hittade vi en lanthandel med närproducerade varor, massor av vintage-butiker och en liten inredningsbutik med ekologisk inriktning. Därifrån fick världens finaste Buddy följa med Lill-Busen hem. Buddy är en blandning mellan teddybjörn och fantasidjur. Han är handgjord i ekologisk bomull, antiallergisk stoppning och giftfria växtfärger. Och så är han full av knappar att knäppa och knäppa upp. Bättre än så blir det inte om Lill-Busen får välja. Och det fick han.

Hemresan blev lite tuff med diverse förseningar och en liten tröttis. Men vi har lärt oss mycket av vår första familjeflygtur och ser fram emot att förhoppningsvis snart kunna resa bort igen. Och då ska vi inte proppa ryggan full med fruktmoser så att säkerhetskontrollen sliter sitt hår i frustration. Bara en sån sak är lärorikt nog!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar